Managed hosting door True
Zakelijke Telefonie
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hackers worden slimmer: houd uw zakelijke gesprekken veilig

Door Eric Buckers, Senior Business Consultant Tele2

 

Voor bedrijven is het van levensbelang om goed bereikbaar te zijn. Daarnaast merk ik in gesprekken met klanten, dat het voor bedrijven steeds belangrijker wordt dat het netwerk veilig is. Geen enkele organisatie wil natuurlijk dat vertrouwelijke informatie op straat komt te liggen. Veilig kunnen bellen is noodzakelijk.

Geavanceerde aanvallen

Hackers gaan de laatste jaren veel geavanceerder te werk. Terwijl de beveiligingstechnologie van de meeste telecomnetwerken nog stamt uit het einde van de jaren ’90. En dat is zorgwekkend. Er zijn wel aanpassingen gedaan, maar dat is meer een kwestie van pleisters plakken op een zwak security systeem. Standaardisatie-instellingen hebben daarom besloten dat er een nieuw basisprotocol voor security opgesteld moet worden als de stap van 4G naar 5G gemaakt wordt.

Versleuteling

Omdat we voorlopig toch gebruikmaken van 4G, heeft Tele2 besloten om zelf extra beveiliging toe te voegen. Zo kunnen klanten toch veilig bellen. We hebben een extra encryptielaag toegevoegd om te voorkomen dat mensen met een server een eigen netwerk kunnen bouwen om tussen onze apparatuur in te komen. In de oude specificaties zat er alleen encryptie tussen het toestel en de zendmast. Daar hebben wij nu dus extra encryptie aan toegevoegd, tussen de zendmast en ons core netwerk.

Stel dat het iemand lukt om een kast open te breken in het veld, dan heeft het geen enkele zin om data af te tappen want er zit een beveiligde tunnel tussen elke mast naar ons core netwerk in het datacentrum. Niet alle huidige telecomnetwerken beschikken over zo’n vooruitstrevende oplossing.

Testen

Om zeker te weten dat de beveiliging ook echt effectief zou zijn, is de oplossing uitgebreid getest van tevoren. Voordat er klanten op ons nieuwe 4G-netwerk kwamen, hebben we een professioneel IT-bedrijf ingehuurd om een onderzoek uit te voeren. We hebben ze een paar ‘stekkers’gegeven om toegang te krijgen tot het netwerk en zeiden: “kijk maar wat voor lekken er nog zijn in ons netwerk’. Zij zijn met een aantal adviezen gekomen die we hebben overgenomen.

Wilt u meer weten over wat wij doen om ons netwerk nog sterker te maken? Wat de voordelen voor uw organisatie zijn van ons 4G-only netwerk? En wat u kunt verwachten van bellen via VoLTE? Lees het in dit artikel.

Wat iedere IT-manager moet weten over de ontwikkelingen in mobiele communicatie

In 1994 met de introductie van GSM (2G) dachten de ontwikkelaars daarvan dat het mobiele netwerk voltooid was en niet beter kon, maar toch kwam er al snel een opvolger: 3G. En inmiddels wordt het 4G-netwerk uitgerold. Blijft het bij deze vierde generatie? Nee: er wordt nu al hard gewerkt aan de ontwikkeling van 5G. Wat staat ons de komende jaren te wachten?

Lees het antwoord op deze en meer vragen in deze whitepaper over de mobiele evolutie op de werkvloer: van 2G naar 5G.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6180286). © Jaarbeurs IT Media.

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Connected Lounge: State-of-the-art experience center


Ins & Outs van vast-mobiel integratie


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×