Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Barracuda komt met CudaLaunch

 

Barracuda introduceert Cudalaunch, een iOS en Android app die medewerkers op afstand veilige toegang biedt tot de private cloud-applicaties en het bedrijfsnetwerk van hun werkgever via de Barracuda NG Firewall. De app voorziet in productiviteitsverhogende functies voor eindgebruikers en gebruiksvriendelijke beheerfuncties voor de ict-afdeling.

Cudalaunch biedt een interactieve Launchpad waarmee gebruikers eenvoudig en veilig toegang kunnen krijgen tot bedrijfsapplicaties die in een private cloud worden gehost. De Launchpad biedt daarnaast eenvoudige toegang tot ip vpn-verbindingen voor andere clients, zoals Remote Desktop or Voice-over-IP (VoIP)-applicaties, voor veilige communicatie vanaf locaties buiten de firewall. Op iOS-apparaten draagt Cudalaunch zorg voor het beheer van de native IPsec vpn-profielen. Op Android-apparatuur maakt de app gebruik van het door Barracuda in eigen beheer ontwikkelde Tina vpn-protocol om de beveiliging en prestaties een boost te geven. In tegenstelling tot browsergebaseerde technieken voor toegang op afstand biedt Cudalaunch een snel reagerende interface en een geoptimaliseerde gebruikservaring op alle ondersteunde mobiele platforms.

Cudalaunch is in staat om zichzelf te configureren en biedt ict-afdelingen eenvoudige mogelijkheden voor centraal beheer ter ondersteuning van grootschalige implementaties. De beleidsregels voor toegangscontrole van de app zijn overgenomen van de Barracuda NG Firewall. De oplossing biedt daarmee een centrale locatie voor het beheer van unified security-regels voor uiteenlopende methoden voor het verkrijgen van toegang op afstand, zoals Cudalaunch, ssl vpn, Barracuda Network Access Client en standaard IPsec vpn-verbindingen. Cudalaunch controleert tijdens het opstarten of er nieuwe vpn-configuraties aanwezig zijn en werkt die bij om het instellingsproces en het onderhoud van vpn-verbindingen vanaf clients te stroomlijnen. En dankzij het gebruik van dezelfde interfaces op iOS en Android maakt de app het eenvoudiger voor de ict-helpdesk om technische ondersteuning te bieden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5436749). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×