Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

BalaBit komt met Blindspotter

 

BalaBit, specialist in it-beveiliging, logmanagement en geavanceerde monitoringstechnologieën, introduceert Blindspotter. Dit is een realtime user behaviour analytics-tool (uba), die gebruikersactiviteiten analyseert en verdachte gebeurtenissen opspoort die voorkomen in het complete it-systeem.

Blindspotter van BalaBit volgt en visualiseert gebruikersactiviteiten realtime. De oplossing verzamelt en analyseert gebruikersgerelateerde gebeurtenissen en gebruikerssessieactiviteiten realtime. Daarna vergelijkt de tool elke actie met de bijbehorende gebruikers en hun collega’s met als doel afwijkingen in hun gedrag te signaleren. De tool is ontwikkeld met het oog op de belangrijkste hedendaagse security-uitdagingen en moet organisaties waarschuwen voor bedreigingen.

Blindspotter kan helpen vaststellen of een gebruiker met veel rechten heeft geprobeerd bedrijfsdata te stelen en gevoelige bedrijfsdata te kopiëren of te wijzigen, terwijl dat voor zijn of haar functie niet noodzakelijk is. Geautomatiseerde systeemaccounts maken het werk van de beheerder efficiënter, maar in veel gevallen gebruiken beheerders daarvoor hun eigen inloggegevens. Dit vormt een beveiligingsrisico. Met Blindspotter is het mogelijk onderscheid te maken tussen accounts die gebruikt worden door geautomatiseerde taken, en accounts die gebruikt worden door mensen.

Bij gebruik van Blindspotter in combinatie met Shell Control Box kan Blindspotter ook screencontent analyseren, zoals geplaatste opdrachten en toegepaste software, en alle tekstuele data die op het scherm verschijnt. Zo is het mogelijk afwijkingen op te sporen, die duidelijke signalen afgeven van een apt-aanval of serieus privilegemisbruik.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5429554). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×