Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Devicelock 6.4 gebruikt Content Processing Engine

 

Devicelock, specialist op het gebied van endpoint device beveiligingscontrole, introduceert Devicelock 6.4. De belangrijkste nieuwe functie van deze versie is de True File Type detectie en filtering. De toegepaste Content Processing Engine scant en herkent het daadwerkelijke bestandstype, ook als een bestand onder andere extensies is opgeslagen.

Devicelock 6.4 van Devicelock onderschept lees- en schrijfacties van randapparatuur, voert real-time analyses uit van de totale digitale content en neemt toepasbare, op het bestandstype gebaseerde beveiligingsmaatregelen. Daarnaast kan de True File Types functionaliteit als parameter worden gebruikt voor het maken van schaduwkopieën. Dit maakt de controlemogelijkheden flexibeler en verfijnder.

De ontwikkelaar met de Content Processing Engine zet naar eigen zegge een duidelijke stap voorwaarts. In tegenstelling tot alternatieve benaderingen, zoals het opsporen van bestandstypen met gebruikmaking van eenvoudig te vervalsen bestandsextensies of het controleren van slechts een beperkt aantal bytes uit de openingsregels van een bestand, identificeert Devicelock bestandstypen op accurate wijze. Uitgangspunt daarbij zijn de binaire kenmerken van een bestand.

Devicelock 6.4 analyseert de volledige dataset in het bestand. Deze methode is niet vatbaar voor inkapseling van bestanden en andere verhullingsmethoden.

True File Type detectie en filtering detecteert ongeveer 3800 bekende bestandstypen en kan op verzoek van gebruikers uitgebreid worden met nieuwe typen. De True File Type functionaliteit gaat verder dan bestandsfiltering binnen Windows Explorer alleen. Andere nieuwe opties van DeviceLock 6.4 zijn de ondersteuning van het netwerktoezicht en herkening van de netwerkmodus van de computer.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2945076). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×