Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

TNO onderwijsmeetinstrument iSELF vrijgegeven

 

Kennisinstituut TNO heeft een gevalideerd meetinstrument ontwikkelt waarmee het zelfsturend leren van kinderen kan worden gemeten. Onderwijsadviesbureau KPC Groep is hierbij op 8 juli 2015 officieel geautoriseerd als distributeur in het onderwijsveld voor de tool iSelf.

Uit eerder onderzoek van TNO blijkt dat het in de huidige maatschappij steeds belangrijker wordt om pro-actief en vanuit eigen verantwoordelijkheid een leven lang te blijven leren. Met deze insteek is het meetinstrument iSelf bedacht. De tool is vooral geschikt voor leerlingen in groep 7 en 8 in het basisonderwijs en de eerste twee klassen in het voortgezet onderwijs.

Als dienstverlener constateert KPC Groep dat steeds meer scholen, naast de cognitieve ontwikkeling van leerlingen, passende gepersonaliseerde ondersteuning aan leerlingen willen bieden bij het versterken van het zelfsturend leren en de daarbij horende sociale competenties.

iSELF

Met de tool kunnen scholen concreet inzicht krijgen in wat kinderen nodig hebben bij het ontwikkelen van zelfsturend vermogen. Door stellingen te beantwoorden geeft de leerling aan in hoeverre hij of zij sociale competenties beheerst. Bovendien wordt duidelijk hoe de leerling de school ervaart. Daarbij kan de leerling zélf aangeven in hoeverre hij of zij ondersteuning nodig heeft. Ook de leraar gebruikt iSelf om zijn waarnemingen in kaart te brengen voor zijn leerlingen. De resultaten worden dan grafisch weergegeven.

Over KPC Groep

KPC Groep is een landelijk opererend onderwijsadviesbureau. Zij ondersteunt en ‘ontzorgt’  scholen en besturen bij het versnellen en implementeren van verbeteringen en vernieuwingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5428642). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×