Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Blue Coat introduceert Mobile Application Controls

 

Openbaar vervoer

Blue Coat Systems introduceert Mobile Application Controls. Hiermee kunnen bedrijven ongeautoriseerde applicaties op mobiele toestellen aanpassen, om zo het beleid voor alle apparaten op het netwerk consequent te kunnen doorvoeren. Mobile Application Controls van Blue Coat pakt ongeautoriseerde applicaties op het bedrijfsnetwerk aan, die door het byod-model steeds vaker voorkomen.

Net als bij webgebaseerde applicaties, leidt het gebruik van mobiele applicaties tot sterk afnemende controle van de ict-organisatie over het bedrijfsnetwerk. Webgebaseerde applicaties werken echter via een internetbrowser, waardoor onderandere de controle van traditionele oplossingen voor internetbeveiliging vallen. Bij mobiele applicaties is dit niet het geval, aangezien deze meestal verbinding maken binnen een eigen omgeving (een app). Zij worden over het algemeen niet via een browser, maar direct op het mobiele apparaat gebruikt. Mobiele apps werken anders dan web-based applicaties en standaard web security-oplossingen zijn hiervoor niet geschikt. Dit creëert een beveiligingsgat tussen het bedrijfsnetwerk en mobiele apparaten. Blue Coat’s Mobile Application Controls zorgt ervoor dat de beleids- en security-policies van bedrijven zowel van toepassing zijn voor webgebaseerde als mobiele applicaties.

Steeds meer bedrijven hanteren een 'bring your own device'-model. Daarmee ontstaat een grote toename van mobiele apparaten en onbeheerde, onbetrouwbare applicaties die verbonden worden met het bedrijfsnetwerk. Bedrijven die het risico op weglekken van vertrouwelijke of beveiligde informatie willen verkleinen, kunnen bijvoorbeeld een beleidsregel opstellen voor Twitter. Deze regel voorkomt dat medewerkers tweets kunnen versturen, maar staat wel toe dat zij deze, al dan niet op basis van toegangsregels, kunnen lezen. Belangrijk is dat de Mobile Application Controls deze maatregel voor webgebaseerd gebruik van Twitter uitbreidt naar de mobiele app van Twitter, zodat de regel ‘alleen lezen’ geldt voor alle apparaten van werknemers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4542313). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×