Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Magellan komt met nieuwe outdoor GPS-producten

 

Magellan GPS kondigt vandaag aan terug te zijn op de Benelux markt met een compleet nieuwe serie outdoor GPS-toestellen. Tegelijkertijd kondigt Magellan vanaf vandaag een samenwerking te zijn aangegaan met cartografiebedrijf Navionics. Dankzij deze samenwerking is het mogelijk om per direct uitgebreide zee- of merenkaarten op de nieuwe Magellan eXplorist producten te raadplegen.

Met de drie nieuwe Magellan eXplorist toestellen, bestaande uit de Magellan eXplorist 510, 610 en 710 is het merk weer helemaal terug in de Benelux en biedt gelijk een outdoor navigatieoplossing voor zowel de recreatieve- als de professionele gebruiker. Alle modellen zijn voorzien van een kleurenscherm, een zeer gevoelige antenne, 3.2 megapixel camera en microfoon. Alle apparaten zijn waterdicht (IPX-7) en worden gevoed door twee bijgeleverde AA-batterijen. Er is ruimte om dertig datapunten aan te maken en de gebruiker kan wapoints en punt-tot-punt routes aanmaken. Via een pc of laptop zijn ervaringen eenvoudig te delen via internetcommunities of de website http://www.geocaching.com/.

De nieuwe Magellan eXplorist serie, de 510, 610 en 710 zijn uitgerust met wereldwijde detailkaarten. De Magellan eXplorist 610 en 710 zijn verder uitgevoerd met Europese Hoogtelijnen kaarten, de Magellan eXplorist 710 wordt bovendien geleverd met een Autonavigatie kaart.

Samenwerking Magellan en Navionics

De nieuwe Magellan eXplorist 510, 610 en 710 GPS-producten zijn bij introductie direct compatible met digitale kaartenversies van Navionics Gold marine, HotMaps Premium merenkaarten en Fish'N Chip diepte- en viskaarten. Deze kaarten zijn vanaf nu beschikbaar in de winkel op voorgeprogrammeerde MicroSD kaarten en te downloaden op www.navionics.com.

De eXplorist GPS-gebruikers in de Benelux zullen met name geïnteresseerd zijn in de Navionics Gold marine kaarten. Deze kaarten worden gezien als de standaard voor serieuze zeelui en vissers. De belangrijkste toepassingen zijn getijden, stromingen, gezonken scheepswrakken, havenplattegronden, kwelders, marine servicepunten, kustwegen en nog veel meer. Navionics Gold charts zijn beschikbaar in verschillende kaartgroottes: van zeer lokale kaarten tot kaarten met bijna gehele continenten. Vrijwel de gehele wereld is in kaart gebracht. Gedetailleerde kaarten van binnenwateren zijn voor een select aantal West-Europese landen zoals Nederland, Duitsland, Frankrijk, de Scandinavische landen en voor Rusland beschikbaar.

HotMaps Premium merenkaarten en Fish'N Chip diepte- en viskaarten zijn alleen beschikbaar voor verschillende regio's in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Iedereen die een Navionics Gold, HotMaps en Fish'N Chip kaart aankoopt heeft recht op een jaar lang gratis 2D-kaartupdates zodat altijd de meest actuele data voorhanden is. Magellan eXplorist GPS gebruikers kunnen met dit updateprogramma genieten van voortdurende Navionics database-updates en verbeteringen door eenvoudig met het Internet te verbinden en de laatste dataset voor de specifieke kaart te downloaden.

Prijs en beschikbaarheid

De consumentenadviesprijs:
Magellan eXplorist 510          € 379,00
Magellan eXplorist 610          € 479,00
Magellan eXplorist 710          € 579,00

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4322434). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×