Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Sony introduceert nieuwe VAIO Z

 

Sony introduceert de nieuwe VAIO Z, een ultralicht en slank notebook van nog geen 1,2 kg en 16,65 mm dun. De VAIO Z heeft onder andere koolstofvezel 'full flat' behuizing, een Intel Core i5-processor en een snelle SSD-opslag.

De VAIO Z heeft een toetsenbord met achtergrondverlichting dat beschikt over een extra brede steun voor de handpalmen en een ergonomisch nieuw ‘toetsloos' touchpad. Met een resolutie van 1600 x 900 beschikt het 33,2 cm (13,1 inch) grote VAIO Display Premium-scherm over een reflectiewerende coating die de schittering van directe lichtbronnen vermindert en een scherpe kleurweergave verzekert. De HD-webcamera van de VAIO Z werkt via de Exmor-technologie en zorgt voor gedetailleerde video's, zelfs bij weinig licht.

De Quick Boot-functie bespaart opstarttijd. Dankzij het VAIO 'everywair' 3G WWAN, wordt er snel verbinding gemaakt met de mobiele breedbandoperator. De VAIO Z is uitgerust met de ‘sheet battery' die eerder dit jaar al werd onthuld op de VAIO S-serie. De interne lithium/polymeerbatterij van de notebook levert de nodige energie om tot maximaal 7 uur mobiel te werken. Deze batterij wordt gecombineerd met een optionele tweede platte lithium/polymeerbatterij die los van de computer kan worden opgeladen en die de gebruiker kan toevoegen zonder de interne batterij te verwijderen. Deze ‘sheet battery' is te plaatsen zonder de notebook uit te schakelen en verhoogt de batterijduur tot maximaal 14 uur.

De prestaties van de VAIO Z kunnen worden uitgebreid dankzij het Power Media Dock, een uitbreidingsmodule uit één stuk die wordt aangesloten op de VAIO via een optische kabel. De eigen poort kan ook worden gebruikt om allerlei usb-apparatuur aan te sluiten op de VAIO wanneer deze niet in het laadstation zit.

De Sony VAIO Z heeft een adviesprijs van 2000 euro en wordt eind juli in Nederland verwacht. Het Power Media Dock en de Sheet Battery zijn eveneens eind juli beschikbaar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4016261). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×