Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Worldmax verhoogt netwerksnelheid

 

De Nederlandse WiMAX-aanbieder Worldmax biedt sindskort een maximale netwerksnelheid van 8Mbps. Tot dusver was dat 5Mbps. Bovendien komt het bedrijf met een indoormodem.

Worldmax, een Nederlandse aanbieder van draadloos internet via WiMAX, heeft de snelheid van zijn netwerk verhoogd van 5 Mbps naar 8 Mbps. Bovendien voegt het bedrijf het MAX-216M1 WiMAX indoor modem toe aan zijn portfolio. Dit modem maakt het mogelijk om een computer of telefoon aan te sluiten op breedbandinternet via een WiMAX-verbinding.

Met de verhoogde verbindingssnelheid en het nieuwe modem, zegt de aanbieder tegemoet te komen aan de wensen van klanten om niet alleen gebruik te maken van een draadloze breedband verbinding thuis, maar ook op kantoor en onderweg. Volgens Algemeen directeur Jeanine van der Vlist voert Worldmax later dit jaar de snelheid op tot 32 Mbps.

Worldmax lanceerde in juni 2008 een commercieel WiMAX-netwerk in Amsterdam. Het bedrijf hoopt binnen enkele jaren een landelijk dekkend netwerk te hebben. Een van de investeerders in het Nederlandse bedrijf is chipfabrikant Intel. Die onderneming werkt hard om de WiMAX-technologie te integreren in Centrino Mobile Technology notebooks. Netwerkleverancier Alcatel-Lucent leverde het WiMAX-netwerk in Amsterdam.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2887880). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×