Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

IDC: markt voor mobiele apparaten daalt

 

Het tweede kwartaal van dit jaar zijn er in West-Europa minder mobiele apparaten verkocht. Uit cijfers van onderzoeksbureau IDC blijkt dat het aantal verkochte apparaten 3 procent daalde vergeleken bij hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Het afgelopen kwartaal werden 3,3 miljoen gecombineerde mobiele apparaten verkocht. In de markt voor handhelds ging de daling, die het laatste kwartaal van 2005 begon, door. Het aantal geleverde handhelds daalde 49 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Er werden wel meer gecombineerd apparaten, voor spraak en data, geleverd, maar de groei van 10 procent woog niet op tegen de recorddaling in het handheldsegment.

Concurrentie
Hoewel de eerste helft van dit jaar 23 procent meer gecombineerde mobiele apparaten heeft verkocht in West-Europa voldoet de markt niet aan de verwachtingen. “Vertraagde productlanceringen en veranderingen van het portfolio van belangrijke spelers, zoals Motorola en Sony Ericsson, zijn daarvoor belangrijke redenen. Dit wordt versterkt doordat in de eerste helft van 2006 steeds meer mobiele telefoons met multimediamogelijkheden komen, die concurreren met de gecombineerde apparaten aangaan”, aldus programmamanager van IDC Andrew Brown.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1656594). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×