Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

IT Management Group start opleiding Informatiemanager

IT Management Group start met de Opleiding tot Gecertificeerd Informatiemanager

De komende jaren zal het belang van informatiemanagement alleen maar toenemen, omdat de beschikbare informatie en complexiteit steeds groter zal worden en de business er steeds afhankelijker van zal worden. Effectief en efficiënt informatiemanagement is nodig zowel in de publieke sector als in het bedrijfsleven. Om die reden is de IT Management Group gestart met het aanbieden van de Opleiding Gecertificeerd Informatiemanager.

Naast de theorie van informatiemanagement komen ook de meest recente ontwikkelingen op informatiemanagement-gebied aan de orde en worden er sprekers uit de praktijk uitgenodigd. Het vakgebied is namelijk volop in beweging. Die beweging is overzichtelijk in kaart te brengen door het negen-vlaks model, zoals in bijgaande afbeelding weergegeven, als referentie te gebruiken. De middelste kolom is het domein van informatiemanagement dat traditioneel de communicatie verzorgt tussen de business en de technologie. De andere dimensie bestaat uit de drie managementlagen in een organisatie. De versnellingsbak symboliseert de noodzaak om de werkzaamheden in de negen vlakken nauwkeurig in elkaar te laten grijpen. De laatste jaren zien we dat aan medewerkers in de informatiekolom steeds hogere eisen worden gesteld en dat hun werkzaamheden zich steeds meer richten op de business. Er is een beweging gaande naar links en naar boven.

Naast de specifieke informatiemanagement modules bevat de opleiding ook modules op het gebied van kwaliteitsmanagement, big data, Agile Scrum, DevOps en projectmanagement en is er aandacht voor effectief communiceren en presenteren. Het geheel biedt een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van Informatiemanagement. Zowel in theorie als praktijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.