Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

IoT start-up Trakkies vind je spullen

 

De Nederlandse start-up Trakkies maakt objecten intelligent via nodes. Hierdoor zijn je spullen al gevonden voordat je ze vergeet of kwijtraakt.

Jaarlijks raken Nederlanders gezamenlijk alleen al aan telefoons 250.000 euro per jaar kwijt. Verder zijn we gemiddeld drie jaar op zoek naar onze kwijtgemaakte spullen. Adrian Kyle Blackwood heeft daarom trakkies, ofwel nodes ontwikkelt die men aan zijn spullen kan bevestigen . Hiermee zijn objecten met elkaar verbonden en kunnen deze,  via de nieuwste versie van Bluetooth, met elkaar communiceren en via de app van trakkies. De bedoeling is dat je met deze kleine internet of things-toepassing niet meer je spullen kwijt kan raken of vergeten.

De Trakkies zijn kleine nodes die aan elk object te bevestigen zijn. Deze nodes hebben verschillende sensoren en zorgen dat de spullen waar je ze op hebt bevestigd real-time met elkaar kunnen 'communiceren', via een Bluetooth 4.2 mesh netwerk. Hierdoor zijn de nodes in staat signalen over afstand door te geven via elkaar. Wanneer de gebruiker (afhankelijk van de situatie) te ver van de objecten verwijderd raakt, krijgt hij of zij een melding op zijn telefoon via de Trakkies app (iOS en Android) of via een andere node.

Persoonlijk schema

De Trakkies houden rekening met een persoonlijk schema. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je op zaterdag geen melding krijgt als je de deur uitgaat zonder laptop, maar wanneer je je sleutels dreigt te vergeten weet je dit wel direct. Ook leert het Trakkies-systeem wanneer de gebruiker niet actief is en zal het in de daluren overschakelen op eco-modus.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5426873). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×