Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Minkels introduceert Varicondition-DX-koeling

 

Minkels, Europees leverancier van geïntegreerde datacenter oplossingen voor monitoring, koeling, stroomverdeling en behuizing, brengt Varicondition-DX op de markt. Deze modulaire en schaalbare datacenter luchtkoeling oplossing is specifiek geschikt voor kleinschalige computerruimtes. Minkels Varicondition-DX is een energie-efficiënte oplossing en kan stroomvermogens van 2,5 tot 22,5 kW wegkoelen.

Het datacenter product is een goed alternatief voor kapitaalintensieve waterkoeling oplossingen, die technisch en/of financieel niet altijd haalbaar zijn binnen kleine computerruimtes. Minkels Varicondition-DX is ontworpen voor mkb of grotere organisaties met decentrale afdelingen en bijbehorende decentrale computerruimtes. Varicondition-DX is specifiek geschikt om kleinere computerruimtes te koelen.

Varicondition-DX is geschikt voor in-row gebruik. In een rij (closed loop) of binnen een Cold Corridor. Daarnaast hoeven vooraf geen verhoogde vloeren geïnstalleerd te worden om het te kunnen gebruiken. Varicondition-DX zou vanwege de lage total cost of ownership (tco) tevens geschikt zijn als back-up koeling oplossing in een datacenter. Varicondition-DX serverruimte koeling kan in de wat kleinere computerruimtes hoge stroomvermogens koelen, stroomvermogens tussen de 2,5 en 22,5 kW per server rack.

De R&D afdeling van Minkels heeft bij Varicondition-DX serverruimte koeling het DX-principe aangepast en er een oplossing voor precisiekoeling van gemaakt. Ook heeft de R&D-afdeling ruime aandacht besteed aan de energie-efficiëntie van het systeem. Ook is Varicondition-DX eenvoudig op afstand te bedienen, via bijvoorbeeld het integrale datacenter monitoring product 'Minkels Varicontrol'. Daarnaast wordt ook de combinatie met 'Minkels Cold Corridors' aangeraden om het energieverbruik binnen server racks verder te verlagen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4256826). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×