Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Apple brengt browser Safari 4 uit

 

Apple introduceert Safari 4, een snelle snelste en innovatieve browser voor zowel Macs als Windows-pc's. De Nitro-engine in Safari 4 zorgt ervoor dat JavaScript tot 4,5 keer zo snel wordt uitgevoerd als in de vorige versie. Verder is Safari 4 uitgebreid met een aantal innovatieve functies die het surfen prettiger en intuïtiever maken, waaronder Topsites, Full History Search en Cover Flow. Bovendien biedt deze browser ondersteuning voor moderne webstandaarden als html 5 en geavanceerde css-effecten.

De nieuwe editie van Apple's Safari (versie 4) is gebaseerd op de meest geavanceerde browsertechnologieën van dit moment, waaronder Nitro, de nieuwe Javascript-engine die Javascript bijna acht keer zo snel uitvoert als IE 8 en meer dan viermaal zo snel als Firefox 3. Safari laadt html-pagina's meer dan driemaal zo snel als IE 8 en driemaal zo snel als Firefox 3.

Door de ontwikkeling van een opensource-webkit-browserengine loopt Apple voorop als het gaat om het definiëren en implementeren van innovatieve webstandaarden. Safari 4 is voorzien van html 5-ondersteuning voor offlinetechnologieën en biedt ondersteuning voor geavanceerde css-effecten, die een compleet nieuwe klasse webtoepassingen mogelijk maken met multimedia, fraaie videoweergave en lettertypen. Daarnaast is Safari 4 de eerste browser die is geslaagd voor de Acid3-test van het Web Standards Project. Deze test bepaalt hoe goed een browser voldoet aan de standaarden css, Javascript, xml en svg, die speciaal zijn gemaakt voor dynamische webprogramma's.

Onder Mac OS X Snow Leopard, dat later dit jaar beschikbaar komt, wordt Safari uitgevoerd als een 64-bits-programma, waardoor de Javascript-engine Nitro tot 50 procent sneller is. Bovendien is Safari onder Snow Leopard stabieler, doordat plug-ins als een afzonderlijk proces worden uitgevoerd. Als een plug-in blijft hangen, blijft Safari gewoon actief; de gebruiker hoeft alleen maar de desbetreffende pagina opnieuw te laden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3014815). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.