Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HEBBEN: Zesde zintuig

 

Stel je voor dat over alles wat je ziet een extra laag wordt geprojecteerd met extra informatie, afkomstig van het internet. Onderzoekers van het MIT Media Lab in Boston werken eraan.

"In theorie hebben we altijd en overal online toegang tot alle informatie via onze smartphones, maar in de praktijk is dat niet het geval. We onderbreken geen conversatie met een vreemde om hem even te Google-en." Dat schrijft Pranav Mistry, usability-onderzoeker bij het MIT Media Lab in Boston, op de website die zijn ‘zesde zintuig' presenteert.

Mistry hing een webcam om zijn nek en een projector voor zijn buik. De webcam registreert wat Mistry ziet, en de projector kan daaroverheen informatie projecteren. Die informatie wordt op het internet opgesnord, via een mobieltje met internet. Dat biedt allerlei mogelijkheden: van het projecteren van Google-resultaten op iemands witte t-shirt, tot het projecteren van boekrecensies over een boekcover, tot het tonen van de eco-score van een rol toiletpapier in de supermarkt. De uitvoering van het geheel is nog een beetje knullig, maar een beetje fantast ziet absoluut mogelijkheden in deze technologie.

Sixth Sense

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2885795). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×