Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

'Super standards'-modus in Internet Explorer 8

Dit artikel delen:

De nieuwe versie van Internet Explorer krijgt een speciale 'super-standaarden'-instelling waarmee de browser eindelijk meer gaat voldoen aan de webstandaarden. Ontwikkelaars zijn sceptisch.

De nieuwe 'super-standards'-modus in Internet Explorer 8 moet het makkelijker maken voor ontwikkelaars om websites te bouwen die er hetzelfde uitzien in alle bekende browsers, zonder dat ze daarbij speciaal rekening moeten houden met Internet Explorer. Nu moeten ontwikkelaars nog vaak allerlei trucs uithalen om hun site ook in Internet Explorer goed op het scherm te krijgen.

De modus bepaalt de manier waarop een browser websites weergeeft. Naast de nieuwe superstandards-modus heeft Internet Explorer ook een ‘quirks' en een ‘standards'-modus. Die laatste twee, waarvan de ‘standards'-modus standaard is in Internet Explorer, zijn vooral bedoeld om compatibiliteit met oudere versies te bewaren.

Speciale html-tag

Om gebruik te maken van de nieuwe modus moeten ontwikkelaars een speciale html-tag toevoegen aan hun code. Zonder die tag blijft de browser in de ‘standards'-modus. Anders dan de naam doet vermoeden komt die modus helemaal niet overeen met vastgestelde html- en css-standaarden, maar wel met de manier van weergave in Internet Explorer 6. Op die manier worden oude, slecht onderhouden sites niet onleesbaar. Ontwikkelaars zijn bang dat op deze manier luie webdesigners niet met hun neus op de feiten worden gedrukt en hun oude, incorrecte code niet zullen verbeteren.

Een maand geleden hadden de makers van Internet Explorer 8 nog goed nieuws voor de pleitbezorgers van open standaarden. Ze brachten toen het nieuws dat de browser eindelijk de Acid 2-test  doorstond. Acid 2 test browsers op het voldoen aan webstandaarden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.