Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Lancom brengt software-update voor LCOS

 

Lancom Systems levert per direct een gratis update van zijn besturingssysteem LCOS. Met de nieuwe versie van de firmware profiteren gebruikers van wlan-infrastructuren van significant betere prestaties en stabiliteit. Daarnaast biedt LCOS 9.10 een eigen Certificate Authority (CA) en High Availability Clustering. Deze twee nieuwe high-end functies zorgen voor nog meer zekerheid, eenvoudiger beheer en virtualisering in vpn-omgevingen.

De Lancom-producten bieden per direct een geïntegreerde functie voor het gemakkelijk creëren van digitale certificaten. Dankzij Smart Certificate zijn vpn-verbindingen met zelf gecreëerde certificaten te versleutelen, zonder de noodzaak van een externe certificeringsinstelling. De uitwisseling van sleutels biedt een aanmerkelijk hoger beveiligingsniveau dan wachtwoorden.

De CA is opgenomen in alle Lancom Central Site vpn-gateways, wlan-controllers en Lancom-routers met de geactiveerde Lancom vpn 25-opties.

Met de Lancom High Availability Clustering-optie zijn verschillende wlan-controllers en Central Site vpn-gateways samen te voegen tot een hoogbeschikbaar cluster. Dat levert voordelen op, waaronder centraal beheer en gemakkelijke configuratie van alle clusteronderdelen via Config Sync. Dit geldt met name bij het creëren van intelligente back-upscenario’s, omdat er per cluster maar één wlan-controller of Central Site vpn-gateway geconfigureerd hoeft te worden.

Lancom-gebruikers profiteren verder van verschillende nieuwe mogelijkheden om hun netwerkbeheer verder te professionaliseren. Zo versleutelt LCOS 9.10 desgewenst de configuratie. Netwerken op afstand zijn flexibel te koppelen met een GRE-tunnel (Generic Routing Encapsulation) via een ‘virtuele Ethernet-kabel’. Ook voorziet de nieuwste versie in krachtige punt-tot-punt-verbindingen via IEEE 802.11ac-wlan met een dataoverdrachtssnelheid tot 867 Mbps. Daarnaast is voor iedere wlan-client een individuele bandbreedtelimiet per ssid te definiëren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5434459). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×