Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Intel stimuleert onderwijs met tablet en PC

Intel heeft op de onderwijsbeurs Bett 2014 in Londen nieuwe referentie-apparaten gepresenteerd die klaar zijn voor innovatief onderwijs en de interactieve leeromgeving van de 21ste eeuw. De nieuwe Intel Education Tablet en Intel classmate PC maken deel uit van Intel Education Solutions; een op het onderwijs gericht aanbod van apparatuur, software, content, diensten en - speciaal voor docenten - tools die de deskundigheid bevorderen.

Zowel de Intel Education Tablet als de classmate PC zijn robuuste, scholiervriendelijke apparaten die probleemloos een val van een schoolbureau aan kunnen. Ook zijn ze bestand tegen water en stof, waarmee de apparaten het leren op iedere plek en op ieder moment stimuleren.

De Intel Education Tablet draait op Android 4.2 en beschikt over een aantal kindvriendelijke eigenschappen: door de rubberen randen aan de zijkant kan de tablet gemakkelijk door kleine kinderhanden worden vastgehouden, de aan/uit-knop is bestand tegen het betere duw- en trekwerk en de stylus is gemaakt voor een realistische pengrip. De 10-inch tablet is gebaseerd op een dual-core Intel Atom processor Z2520 en heeft een camera aan zowel de voor- als de achterzijde. 3G-ondersteuning is optioneel en de accu houdt het gemiddeld twaalf uur uit, waardoor de tablet de hele dag gebruikt kan worden.

Het ontwerp van de nieuwe Intel Education Tablet en de classmate PC voorziet in specifieke educatieve mogelijkheden, zoals een gemakkelijk aan te sluiten vergrootglas en een temperatuursensor die eenvoudigweg in de koptelefoonaansluiting wordt geplugd. Dankzij deze opties kunnen leerlingen micro- en macroscopische beelden bestuderen en milieugegevens meten en analyseren. Op deze manier komt wetenschap tot leven en zijn scholieren niet meer aan het natuur- of scheikundelokaal gebonden om wetenschappelijke concepten te verkennen.

De Intel Education Tablet en classmate PC zijn krachtige leermiddelen die deel uitmaken van de Intel Education Solutions; een verzamelnaam voor tablets, laptops, software, content, diensten en tools ter bevordering van de deskundigheid van docenten. Het zijn allemaal middelen die tot doel hebben de betrokkenheid van de hedendaagse scholier bij het onderwijs en de leerstof te vergroten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.