Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zwitsers zakmes met 1 TB opslagcapaciteit

 

Producent van het bekende Zwitserse zakmes Victorinox heeft op de Ces in Las Vegas de bezoekers verrast met de introductie van een 'army knive' met ingebouwde solid state drive. Van het simpelweg Victorinox SSD genoemde zakmes komen vier versies beschikbaar met een opslagcapaciteit van 64 GB, 128 GB, 256 GB en 1 TB.

De Victorinox SSD kan via eSATA II/III en usb 2.0/3.0 met de computer worden verbonden en biedt lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 220 en 150 MB/s. De gegevens kunnen met 256-bit AES-encryptie beveiligd worden. Volgens de Zwitserse ontwikkelaar is de Victorinox SSD op dit moment de kleinste solid state drive ter wereld.

Wanneer de zakmessen in de winkel liggen is nog niet bekend. Ook de prijs moet nog worden vastgesteld. De messen met beperkte opslagcapaciteit zullen wellicht hun weg vinden in de consumentenmarkt, maar de Victorinox SSD met 1TB opslagcapaciteit is eerder een ‘hebbeding' voor de zakelijke markt. Volgens ingewijden zal de aspirantkoper diep in de buidel moeten tasten. Er worden al bedragen genoemd die oplopen tot rond de vierduizend euro.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4357213). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×