Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Teradata levert nieuwe datawarehouse appliance

Teradata Partners Conference 2011

 

Teradata, leverancier van datawarehouse-oplossingen, annonceert de Data Warehouse Appliance 2690, die kan worden ingezet voor business intelligence-toepassingen. De vijfde generatie van deze appliances komt in het eerste kwartaal van 2012 op de markt.

De Teradata Data Warehouse Appliance 2690 is geintroduceerd op de jaarlijkse Partners Conference 2011 in San Diego. De appliance is volgens de leverancier sneller en groter dan zijn voorgangers en bevat technologie van het overgenomen Aster Data database en MapReduce. Zo slaat het drie keer zo snel data op, adus Teradata. De appliance is daarom geschikt voor het analyseren van grote hoeveelheden ‘big data' die kan bestaan uit gestructureerde en ongestructureerde data. Met de appliance kan business analytics worden toegepast door managers, marketeers en database administrators.

De appliance maakt gebruikt van de MapReduce-technologie, dat in 2004 door Google werd geïntroduceerd. Deze softwarearchitectuur, die deels open source en deels gepatenteerd is door Google, ondersteunt geclusterde omgevingen waarin veel data zijn opgeslagen.

De nieuwe appliance is een geïntegreerd analytisch platform dat data tussen 2 en 315 TB kan opslaan en analyseren. Dat gaat met een snelheid van 38 GB per seconde per kabinet. Compressie van data is mogelijk met de Teradata Columnar-technologie. De nieuwe appliance gebruikt tot bijna 60 procent minder energie en minder ruimte dan zijn voorganger.

Teradata Analytical Ecosystem

Teradata introduceert tevens het Analytical Ecosystem. Dit is een portfolio dat bestaat uit hardware, software en diensten voor bestandsanalyse. Het onderdeel Teradata Unity synchroniseert informatie in Teradata Analytical Ecosystem en voegt deze samen. De oplossing scheidt belangrijke en minder belangrijke data zodat gebruikers betere analyses kunnen maken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4209558). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×