Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Intel demonstreert superzuinige processor

Intel Developer Forum (IDF) 2011

 

Tijdens het Intel Developer Forum (IDF) in San Francisco heeft Intel de nieuwe 'near threshold voltage' technologie aan het publiek getoond. Zowel energiezuinige mobiele systemen als 'always on'-toestellen zullen baat hebben bij deze technologie, aldus de ontwikkelaar.

Intel's cto Justin Rattner demonstreerde de 'near threshold voltage processor' (codenaam Claremont) met een experimentele ‘core'. De processor levert dynamisch stroomverbruik dat start op ‘near threshold voltage' (ntv) niveau, aldus Rattner. Het verbruik ligt vijf tot tien keer lager dan het niveau van de normale processoren. Rattner toonde hoe de processor kon werken op de stroom die geleverd wordt door een zonnecel ter grootte van een postzegel.

Naast klassieke pc's kan deze technologie ook worden gebruikt in stroomzuinige mobiele en ingebedde systemen zoals auto's, huishoudelijke apparatuur en supercomputers. De processoren kunnen ook worden gebruikt in ‘slimme' systemen zoals sensoren, meters en andere toestellen.

Op IDF toonde Intel tevens een ‘concept' Dram-geheugenmodule van Micron - de Hybrid Memory Cube - die tot zeven keer meer stroomefficiënt zou zijn. Ook werd ‘Parallel JS' getoond, voor een parallelle verwerking van de ontwikkelingssoftware JavaScript op processoren met meerdere kernen.

In samenwerking met Datanews

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4177019). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×