Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Alcatel-Lucent schakelt naar 400 Gigabit

 

Alcatel-Lucent heeft een nieuwe netwerkprocessor aangekondigd die data tot 400 Gigabit per seconde doorstuurt. Vanaf 2012 moet de technologie commercieel beschikbaar zijn. De FP3-processor is het antwoord van Alcatel-Lucent op de kritiek dat sommige ethernet switches en routers van de fabrikant te traag geworden zijn. De 7750 Service Router bijvoorbeeld werd al in 2003 gelanceerd

De FP3 ‘network processor unit' betekent een viervoudige toename in performance vergeleken met bestaande netwerken. Alcatel-Lucent is hiermee die de eerste die 400G-technologie ontwikkelt voor ip-netwerken. De FP3 zal pas midden 2012 commercieel verkrijgbaar zijn. Het bedrijf hoopt door de vroege aankondiging alvast de markt warm te kunnen maken voor 100 Gigabit Ethernet. 100G werd in 2010 gestandaardiseerd maar is nog lang niet overal ingeburgerd. Onderzoeksbureau Dell'Oro voorspelt dat het aantal poorten met 100 Gigabit Ethernet met meer dan 200 procent per jaar zal toenemen tussen nu en 2015.

Met de FP3, die overigens ook zuinig omspringt met energie én ruimte bij de service providers, wil Alcatel-Lucent mogelijk ook met vernieuwde krachten de concurrentie aangaan met Cisco en Juniper. Analisten van Ovum gaan er van uit dat Alcatel-Lucent nu reeds bezig is met de ontwikkeling van een nieuw platform gebaseerd op de FP3-processor,  dat het op moet nemen tegen netwerktechnologie van Cisco en Juniper.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4048131). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×