Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Intel onthult technische details van Wimax-chip

 

Intel maakt technische details van de eerste draadloze breedbandchip voor Wimax-producten bekend.

De nieuwe draadloze component heeft codenaam ’Rosedale’ en is het eerste ’system on a chip’-ontwerp voor kosteneffectieve customerpremise-systemen (cpe), dat Ieee 802.16-2004 ondersteunt (voorheen bekend als Ieee 802.16REVd). Deze cpe’s worden in woningen of bedrijven geïnstalleerd voor het versturen en ontvangen van draadloze breedbandinternet-signalen. Ieee 802.16-2004, ook wel Wimax genoemd, is een opkomende standaard die breedbandconnectiviteit levert over grote afstanden en met dsl-snelheden. Intel is begonnen met het verzenden van Rosedale-samples naar belangrijke klanten.
De Rosedale draadloze breedband-interface zal de nieuwe Ieee 802.16-2004-standaard ondersteunen. Het Wimax Forum - de organisatie voor het testen en certificeren van de interoperabiliteit van Wimax-producten - zal de eerste test- en certificeringsprogramma’s waarschijnlijk in 2005 uitvoeren.
Naast het leveren van de Rosedale-chip aan belangrijke klanten werkt Intel nauw samen met wereldwijde carriers en apparatuurproducenten aan testversies.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/365300). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×