Managed hosting door True

Draka introduceert nieuwe glasvezelkabels

Draka Communications, leverancier van (optische en koper)kabels, heeft een verbeterde kabelset voor datacentra op de markt gebracht. Datacentra kunnen hiermee makkelijker migreren naar snelheden van 40Gb/s en meer.

Draka heeft de nieuwe oplossing samen­gevoegd in een ‘slim'-pakket, dat bestaat uit de voor laser geoptimaliseerde buig­bestendige OM3/4 multimode-glasvezelkabel en de compacte klemconnectoren voor meervoudige fibers: MPO (Multi-fiber push-on). De connectoren bieden een maximaal behoud van signaalkwaliteit bij verdeling, breakout en koppeling in data-intensieve opstellingen.
Hoewel koperkabel voor datatransmissie te gebruiken is tot afstanden van honderd meter bij 10Gb/s, beveelt Draka de voor laser geoptimaliseerde multimode-glasvezelkabel aan, die de huidige OM3-specificaties overtreft. Draka's nieuwste buigbestendige MaxCap-BB-OM3/4 multimode-fiber voldoet aan deze standaard en is toe te passen in veeleisende configuraties en de vaak krappe ruimten in datacentra.
Draka voegt ook een nieuwe kabel toe voor backbone-infrastructuren met MPO en ook voor de 40GB-SR4 kanalen, de komende backbone-standaard voor datacentra. De nieuwe kabel is leverbaar in twee uitvoeringen: als lintkabel (2x4,5 mm met 12 fibers) voor enkelvoudige MPO-patchverbindingen (voor gemakkelijke eindaansluitingen in krappe ruimten) en als ronde kabel (3,3 mm diameter met 12 fibers), die geoptimaliseerd is voor distributie met MPO-connectoren in hoofdverbindingen met grote datastromen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.