Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Simulink PLC-decoder van The Mathworks

 

The MathWorks heeft de Simulink PLC Codervoor de Nederlandse markt vrijgegeven, een nieuw product waarmee volgens IEC 61131 gestructureerde tekst voor PLC’s (Programmable Logic Controller) en PAC’s (Programmable Automation Controller) kan worden gegenereerd. Hiermee is het eenvoudiger geworden om besturingen en regelingen te ontwerpen voor industriële installaties die met PLC’s of PAC’s worden bestuurd, zoals productiemachines en installaties voor elektriciteitsproductie.

Met Simulink PLC Coder van The mathworks kunnen technici automatisch code genereren voor industriële besturingssystemen, zowel voor snelle terugkoppelregelingen als voor supervisieregelingen. Dankzij automatische codegeneratie, een integraal onderdeel van modelgebaseerd ontwerpen, wordt een einde gemaakt aan fouten door handmatige codering en kan de totale ontwikkelings- en validatietijd flink worden verkort.

Simulink PLC Coder genereert gestructureerde tekst op basis van Simulink modellen, Stateflow diagrammen en Embedded Matlab-code, en gebruikt vervolgens een geïntegreerde ontwikkelingsomgeving (IDE) van een leverancier voor industriële automatisering om de code te implementeren op het betreffende PLC- of PAC -ysteem.

Om gebruikers te helpen om modelgebaseerd ontwerpen ook op hun apparatuur toe te passen, werkt The MathWorks nauw samen met gerenommeerde leveranciers op het gebied van industriële automatisering, waaronder Rockwell Automation en B&R.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3313006). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.