Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HDS komt met opslagcapaciteit-dienst

 

Met Hitachi Dynamic Provisioning software hebben bedrijven volgens HDS de mogelijkheid opslag terug te vorderen die als gevolg van traditionele thick provisioning-processen zijn ontstaan.

Storage leverancier Hitachi Data Systems (HDS) kondigt het Storage Capacity Reclamation Garantee programma aan. Hiermee kunnen organisaties volgens HDS hun opslagcapaciteit verminderen met 50 procent of meer. Ze mooeten dan wel gebuik maken van de virtualisatietechnologieën van HDS. Eerder hebben leveranciers NetApp en 3PAR soortgelijke programma's aangekondigd.

Bij vermindering van opslagcapaciteit nemen volgens HDS de operationele kosten af door efficiënter gebruik van middelen en ruimte, eenvoudiger beheer, minder energieverbruik en koelingskosten.  Verder is de aanschaf van nieuwe frames en drives niet langer nodig. zo meent HDS. Met behulp van Hitachi Dynamic Provisioning software hebben bedrijven volgens HDS de mogelijkheid opslag terug te vorderen die als gevolg van traditionele thick provisioning-processen zijn ontstaan.

De 50 procent garantie, die onder het Storage Capacity Reclamation Garantee programma valt, geldt voor de ruwe opslagcapaciteit voor het migreren van data naar dynamische RAID-5 eindomgevingen van HDS. Voor RAID-5 omgevingen van andere leveranciers garandeert Hitachi Data Systems een reductie van 20 procent opslagcapaciteit. Indien de gegarandeerde opslagcapaciteitverlaging niet wordt bereikt, geeft Hitachi Data Systems geld terug ter waarde van het verschil tussen de gegarandeerde opslagreductie en de gebruikte opslag.

3PAR en NetApp

HDS is niet de eerste leverancier met een dergelijk programma. 3PAR annonceerde eerder een 50 procent capaciteitsvermindering voor gebruikers als ze gebruik maken van 3PAR's InServ Storage Server met Thin Built In.

NetApp heeft al meer dan zestien maanden een soortgelijk virtualisatieprogramma die ook geschikt is voor bedrijven die storage apparatuur hebben van EMC, IBM, HP en HDS. Onder deze Virtualization Guarantee Program zegt NetApp de opslagcapaciteit met 35 procent te kunnen verminderen. Klanten moeten dan wel gebruik maken van Netapp's V-Series en deduplicatie technologie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3243596). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.