Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Veilig opslaan met de Amacom Data Locker

 

Origin Storage, een fabrikant en distributeur van IT-storageoplossingen, kondigt de introductie aan van de Amacom 1TeraByte (TB) en 750GB Data Locker. Deze nieuwe producten zijn een aanvulling op de 320GB en 500GB die reeds beschikbaar zijn. Het bedrijf zegt hiermee tegemoet te komen aan de toenemende vraag van consumenten, bedrijven en overheden naar veilige, mobiele dataopslagmogelijkheden.

De Data Locker is een draagbare harde schijf die gebruikers, van smartphones en notebooks & netbooks, gemoedsrust geeft als hun data is verloren of gestolen. Dat komt omdat de opgeslagen data is beveiligd door hardware-encryptie. Deze hardware-encryptiechip is geïntegreerd in de Data Locker om gegevens te coderen en decoderen met behulp van de AES/CBC-modusencryptie. Om data te kunnen lezen of schrijven moet een achtiencijferige pincode worden ingegeven op het authenticatiesysteem. De authenticatie wordt uitgevoerd op de Data Locker zelf en niet op de computer waarop hij wordt aangesloten. De combinatie van versleuteling, beveiliging via encryptie en een pincode zorgt voor een optimale beveiliging. Er is geen driver of andere software nodig.

Van de Data Locker zijn meerdere uitvoeringen beschikbaar. De Data Locker Pro AES (320, 500, 750 GB en 1TB) is geschikt voor overheidsinstanties, mkb en het onderwijs. De Data Locker Enterprise AES (320, 500, 750 GB en 1TB) is geschikt voor defensie en transport van extreem gevoelige data.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3175110). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×