Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Data Locker uitkomst bij ‘nieuwe werken’

 

Data Locker is een nieuwe draagbare, gecodeerde en encrypted harde schijf waarmee veilig vervoer van data gegarandeerd is, aldus leverancier Amacom. Het vervoeren van gevoelige en vertrouwelijke gegevens is precair in de wereld van het ‘nieuwe werken’, waar werknemers steeds mobieler worden en informatie steeds vaker wordt gedeeld. Dataportabiliteit wordt daarbij steeds belangrijker.

Vooral voor werknemers uit branches waar veel met gevoelige informatie wordt omgegaan, zoals banken, overheden, onderwijs, zorg en het bedrijfsleven, kan deze nieuwe draagbare beveiligde harde schijf een uitkomst zijn. Data Locker wordt geproduceerd door Amacom en is een draagbare USB 2.0 harde schijf, 128 of 256 bit AES hardware-encryptie en beveiligd met een pincode.

Een hardware gebaseerde encryptiechip is geïntegreerd in de Data Locker om gegevens te coderen en decoderen met behulp van military grade AES/CBC-modus encryptie, zodat er geen afname in de lees- en schrijfprestatie is. Uniek is de achtiencijferige pincode die moet worden ingegeven op het LCD touch screen authenticatiesysteem om data te kunnen lezen of schrijven. De externe harde schijf is gepersonaliseerd; slechts één pincode geeft toegang tot de data. Na negen maal verkeerd ingeven van de pincode dient er een nieuwe encryptionkey gegenereerd te worden waarbij alle data gewist wordt.

De authenticatie, ofwel het vaststellen van de identiteit van de gebruiker, wordt uitgevoerd op de Data Locker zelf en niet op de computer waarop hij wordt aangesloten, zodat bijvoorbeeld keyloggers, brute force attacks en virussen geen kans van slagen hebben. De combinatie van versleuteling en beveiliging via encryptie en een pincode zorgt niet alleen voor het hoogst mogelijke beveiligingsniveau van de draagbare harde schijf, maar ook dat er geen driver en software nodig zijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2963078). © Jaarbeurs IT Media.

?

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.