Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

EMC komt met nieuwe cloudstoragediensten

 

Storageleverancier EMC heeft een aantal nieuwe online storage- en beheerdiensten geïntroduceerd. Deze diensten vallen onder de cloud-infrastructuuroplossing 'EMC Atmos onLine'. Business partners kunnen de producten wederverkopen via een nieuw partnerprogramma.

De nieuwe online storagediensten van EMC's divisie Cloud Infrastructure Business bestaan uit beveiligde storage oplossingen die gericht zijn op de zakelijke en consumentenmarkt. Partners kunnen EMC Atmos onLine wederverkopen.

De leverancier kondigde EMC Atmos onLine aan op de eerste dag van EMC World 2009, het jaarlijkse evenement waar gebruikers, storagespecialisten, businesspartners, media en analisten samenkomen. EMC Atmos onLine is volgens de leverancier een nieuwe cloud storagedienst dat gebaseerd is op de online backupdienst Atmos.

De Atmos onLine versie is volgens EMC kostenefficiënter, onder ander in beheerskosten. De dienst biedt onder andere cloud optimized storage (cos) voor zakelijke klanten en consumenten, waardoor ze hun data in diverse architecturen kunnen beheren. EMC garandeert dat dit wordt uitgevoerd in een beveiligde omgeving en een hoge service level. Klanten kunnen bijvoorbeeld met de nieuwe ‘EMC Atmos internal to external federation', hun informatie heen en weer verplaatsen tussen eigen datacenters en de externe datacenters, de 'Atmos clouds'. Klanten bepalen dus zelf welke data ze zelf in eigen datacenters beheren en wat ze in de externe datacenters in de cloud zetten, aldus EMC.

Partners

De leverancier zegt dat partners, zoals service providers en isv's, EMC Atmos Online kunnen verkopen. Daarvoor is een nieuwe partnerprogramma opgezet: EMC Velocity Atmos Partner Program. Het programma is voor service providers en isv's, die cloud based oplossingen leveren. Via het programma krijgen partners toegang tot de EMC Atmos application programming interfaces (api's) waarmee ze applicaties geschikt maken voor Atmos en Atmos onLine. Partners en eindgebruikers worden verder aangemoedigd samen te werken via de EMC Community Network.

Het Amerikaanse bedrijf richt zich, samen met partners, op verticale markten met de nieuwe EMC Atmos Online. Dat zijn onder andere de media, telecombedrijven, internet providers en de gezondheidszorg. Partners van EMC die de nieuwe cloud diensten van EMC Atmos Online afnemen zijn onder andere Ebay en AT&T, dat EMC Atmos onLine toepast voor het aanbieden van storage as a service aan bedrijven. 

EMC Atmos onLine is volgens de leverancier een multi-petabyte informatiemanagement-oplossing, speciaal ontworpen voor het automatisch beheren en optimaliseren van de distributie van ongestructureerde informatie binnen cloud storage-omgevingen. EMC Atmos onLine richt met name op het opslaan van data die afkomstig zijn van Web 2.0 applicaties.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2952067). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.