Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nieuwe EMC high-end storage systeem

 

EMC, speler in informatie-infrastructuuroplossingen, presenteert een nieuwe methode voor high-end opslag.

EMC, speler in informatie-infrastructuuroplossingen, presenteert een nieuwe methode voor high-end opslag. De nieuwe architectuur is ontworpen voor de ondersteuning en het beheren van virtuele datacenters. EMC introduceert daarnaast ook de EMC Symmetrix V-Max. Het eerste opslagsysteem dat is gebaseerd op deze nieuwe architectuur zal fungeren als de pijler van virtual computing infrastructuren.

EMC Virtual Matrix Architecture

De nieuwe EMC Virtual Matrix Architecture biedt, gecombineerd met de eigenschappen van EMC Symmetrix, met heel veel schaalbaarheid: systemen tot honderdduizenden terabytes aan opslag, tientallen miljoenen IOPS en ondersteuning voor honderdduizenden VMware servers (en andere virtuele servers) in een federale opslaginfrastructuur.De nieuwe architectuur is volgens EMC ontworpen en ontwikkeld om de fysieke grenzen van datacenter-opslag te doorbreken. Het omvat automatisering om het beheer van opslag te vereenvoudigen, kan resources on demand schalen en verbruikt minder energie per terabyte aan data dan andere high-end opslagsystemen. Meer informatie en details over de nieuwe architectuur en systemen is beschikbaar via http://www.overtakethefuture.com/.

EMC Symmetrix V-Max

De EMC Symmetrix V-Max is een opslagsysteem dat is gebaseerd op deze nieuwe architectuur. De Symmetrix V-Max gebruikt multi-core processors, de nieuwste Enterprise Flash, Fiber Channel en SATA drives om capaciteit, performance én efficiency in één systeem te integreren. Het systeem biedt volgens EMC ruim drie keer de performance en bruikbare capaciteit en twee keer de connectiviteit van de huidige high-end marktleider, de EMC Symmetrix DMX-4. De V-Max verbruikt daarbij significant minder energie per terabyte en per IOP. Meer dan dertig van deze nieuwe systemen zijn al verscheept aan klanten met de grootste datacenters ter wereld. Onder deze deelnemers aan het EMC Early Adopter Program vallen ondermeer UniCredit Group, Microsoft adCenter en het productie-datacenter van EMC zelf.

Symmetrix V-Max Engine

Het hart van de nieuwe Symmetrix wordt gevormd door de V-Max Engine die maximaal 128 Intel Xeon processor cores kan bevatten en tot wel 16 host en 16 drive channel connections. Via de Virtual Matrix Architecture kunnen Symmetrix V-Max Engines zich met elkaar verbinden en resources delen. Zo kan een Symmetrix V-Max systeem worden geschaald tot wel 1024 GB aan wereldwijd geheugen. De mogelijkheid tot onderling verbinden, resources delen en lineair schalen is cruciaal aangezien virtuele machines en applicaties dynamisch worden toegevoegd en verschoven.

"De verschuiving van fysieke naar virtuele computing komt voort uit efficiency voordelen die gewoonweg niet genegeerd kunnen worden," aldus Eelco Kalff Country Manager EMC Nederland. "De mogelijkheid om resources maximaal te benutten en complexe terugkerende taken te automatiseren heeft de serverwereld reeds overtuigd en nu verovert virtualisatie ook de opslagmarkt. Met onze nieuwe baanbrekende high-end architectuur bieden we klanten de mogelijkheid een flexibele, dynamische energiezuinige informatie-infrastructuur te realiseren om zo het maximale rendement uit hun investering te halen."

Automatisering van beheer

In virtuele serveromgevingen dient opslag gelijkwaardig te worden verdeeld over fysieke servers en clusters van servers. De Symmetrix V-Max automatiseert storage provisioning waardoor deze handelingen 95 procent sneller en eenvoudiger worden. Integratie met VMware features zorgt voor ‘on demand' provisioning van server en opslag resources met gecentraliseerd beheer, rapportage en controle. Daarnaast kondigt EMC de innovatieve Fully Automated Storage Tiering (FAST) technologie aan. Gebruikmakend van de vooruitstrevende datarelocatie-capaciteit van de Virtual Matrix Architecture, automatiseert FAST de beweging van data door diverse storage tiers op basis van beleidsrichtlijnen, voorspellingsmodellen en real-time toegangspatronen. FAST is later dit jaar beschikbaar op Symmetrix V-Max systemen.

Financiering

Om klanten te helpen bij het verder verlagen van hun TCO biedt EMC Global Financing Services nieuwe financieringsmogelijkheden voor de Symmetrix V-Max.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2925862). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.