Managed hosting door True

Dell presenteert EqualLogic iSCSI-arrays

Slechts een week nadat de EqualLogic-acquisitie voor 1,4 miljard dollar is afgerond, introduceert Dell een nieuwe iSCSI storage area network-lijn. Hiermee wil Dell grotere bedrijven benaderen die met server-virtualisatie bezig zijn.

De vraag naar iSCSI-storage neemt snel toe. Daarbij komt dat steeds meer ondernemingen virtualisatie toepassen. Daarmee gepaard neemt de verkoop van san-systemen toe. Volgens Brad Anderson, senior vice president en general manager bij Dells business product group, was dat de voornaamste reden voor de EqualLogic-acquisitie. "Dat is ook onze propositie voor de nieuwe PS5000-lijn." Volgens Dell is iSCSI de ideale storage-oplossing in een gevirtualiseerde omgeving.

Tijdens de productdemonstratie in London werd vooral de modulaire schaalbaarheid en eenvoud van implementatie van PS5000 benadrukt. De PS5000-arrays kunnen gecombineerd worden tot een san-infrastructuur met maximaal 192 terrabytes opslag. Ook zit hem de kracht in automatic load balancing, volgens Dell.

Aanvulling EMC-lijn

De PS5000 wordt gepositioneerd boven Dells entry-level iSCSI PowerVault MD3000i Series en Fibre Channel AX Series storage-producten, en onder de high-end CX Series waar zowel Fibre Channel als iSCSI technologie deel van uit maken.

Volgens Anderson complimenteert de nieuwe PS5000-lijn de AX en CX-producten uit Dells partnerschap met EMC. De EMC-systemen zijn gericht op klanten die gestandaardiseerd hebben op fibre channel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.