Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Citrix NetScaler gaat virtueel met VPX

 

Citrix heeft NetScaler VPX aangekondigd, een op software gebaseerde virtuele appliance die voortborduurt op de hardware appliance Citrix NetScaler MPX. Alle functionaliteit van MPX kan hierdoor via het internet gedownload worden en kan draaien op alle standaard serverplatformen. Doordat NetScaler gevirtualiseerd wordt komen er nieuwe dynamische, on-demand ontwikkeltools beschikbaar voor zowel enterprise-klanten als cloud-serviceproviders.

NetScaler VPX levert niet alleen gevirtualiseerde servers en applicatie-resources, het maakt eigenlijk de NetScaler-appliance tot een gevirtualiseerde service die snel en makkelijk uitgerold kan worden op standaard servers in het datacenter. Klanten krijgen de mogelijkheid applicatiediensten te ontwikkelen die beter aansluiten op de daadwerkelijke applicatie-infrastructuur en ontwikkelteams krijgen toegang tot functionaliteit als caching, compressie en applicatiebeveiliging, iets wat voorheen alleen voor netwerkteams was weggelegd.

Applicatiebezitters met ingebouwde video, interactieve web 2.0-mogelijkheden of specifieke beveiligingseisen kunnen snel  acceptabele NetScaler-mogelijkheden creëren met VPX, terwijl voor gangbare functionaliteit voor alle applicaties in het datacenter nog steeds NetScaler MPX kan worden gebruikt. VPX is gebouwd op open standaarden. NetScaler VPX komt in het derde kwartaal van 2009 beschikbaar. Een prijs in nog niet bekend.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2949391). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.