Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zarafa integreert webmeetings in mail- en agenda

 

Zarafa web meeting

Zarafa, de Nederlandse open source vervanger van de Microsoft Exchange Server, heeft haar mail- en agendasoftware uitgebreid met web meeting integratie. Een plugin verrijkt Zarafa’s webmail en -agenda met gratis toegang tot web meetings.

Een Zarafa-gebruiker kan met de plugin een web meeting opzetten en live presentaties delen, documenten bespreken, online demo's geven en gebruikmaken van mind mapping en whiteboarding. Zonder videoconferencing software te hoeven aanschaffen, installeren of onderhouden, kunnen organisaties die mailen met Zarafa nu online gaan vergaderen.

De gratis plugin integreert met de software van Spreed, het Duitse web meeting platform dat onder andere wordt gebruikt door Vodafone en de Verenigde Naties. Met de gratis plugin kunnen maximaal drie personen, ongeacht welke e-mail client zij gebruiken, aan een web meeting deelnemen. De integratie werkt niet alleen op een Windows-platform maar ook op Linux en MacOS.

In de Zarafa WebAccess kunnen web meetings op verschillende manieren worden opgezet. Door bijvoorbeeld na ontvangst van een email op de web meeting button te klikken, wordt een vergaderverzoek aangemaakt waarin direct de emailadressen van betrokken personen worden opgenomen. Ook eventuele bijlagen worden automatisch beschikbaar gesteld binnen de web meeting omgeving en kunnen door alle aanwezigen worden bekeken. Degenen die men uitnodigt, ontvangen een vergaderverzoek en kunnen met één klik aan de web meeting met video deelnemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4267174). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×