Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

IBM Rational levert nieuwe ontwikkelingstools

IBM Innovate 2011

 

IBM

IBM’s softwareontwikkelingsafdeling Rational levert nieuwe ontwikkelingstools waarmee organisaties sneller software en systemen kunnen ontwikkelen en uitrollen. De nieuwe software is gebouwd op Jazz, een open software ontwikkelingsplatform.

Met de nieuwe software kunnen ontwikkelingsteams wereldwijd  beter met elkaar samenwerken, aldus IBM. De softwareontwikkelingstools zijn nauw gekoppeld aan het zakelijke proces van een organisatie, aldus de leverancier. De betrokken ontwikkelaars kunnen snel interactief met elkaar samenwerken en data over en weer uitwisselen tijdens het ontwikkelingsproces.

De software bestaat ten eerste uit Rational Collaborative Design Management, waarmee ontwikkelingsteams taken kunnen opzetten en informatie kunnen uitwisselen zoals eisen, codes en kwaliteitstesten. Ten tweede is er Rational Collaborative Lifecycle Management software. Deze software moet de productiviteit van ontwikkelaars verbeteren door een geïntegreerd applicatie lifecycle management (alm). Verder bestaat het aanbod uit een combinatie van Rational Requirements Composer, Rational Team Concert en Rational Quality Manager dat als één ontwikkelplatform wordt aangeboden. Hiermee kunnen ontwikkelaars een aantal zaken verbeteren zoals levertijden, kwaliteit en voorspelbaarheid.

Verder is er een nauwe integratie tussen IBM Connections social networking software voor grote organisaties en IBM's Rational Team Concert. Ontwikkelaars kunnen via sociale netwerken experts vinden en met hen samenwerken op het gebied van grote softwareprojecten. IBM  zegt verder dat zijn Rational System Architect geschikt is voor SAP-klanten, onder andere voor het visualiseren en analyseren van hun SAP-investeringen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3993561). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×