Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Energiebeheer met APC software

 

APC by Schneider Electric introduceert een nieuwe versie van de InfraStruxure Management Software. Met deze editie krijgen datacenter- en ict-beheerders een volledig beeld van de fysieke infrastructuur van een datacenter, het algehele energieverbruik en de kosten die ermee gepaard gaan.

Het InfraStruxure Management Software-portfolio van APC helpt bij het realiseren van energie-efficiëntie en levert concrete gegevens voor het opstellen van korte en lange termijn plannen. Het analyseert de volledige infrastructuur en signaleert mogelijkheden voor een efficiëntere inrichting van een datacenter.

De softwaresuite bestaat uit InfraStruxure Energy Efficiency, InfraStruxure Operations, InfraStruxure Central 6.0, InfraStruxure Capacity 6.0 en InfraStruxure Mobile 6.0. Hiermee wordt de functionaliteit onder andere uitgebreid met voorspellende simulaties, capaciteitsinschattingen, levensduur en staat van apparatuur, huidige en historische effectiviteit van stroomvoorzieningen (pue - power usage effectiveness), energiegebruik en -kosten. De software is ontwikkeld op open standaarden en is leveranciersonafhankelijk, waardoor met de bijgeleverde SDK (software development kit) een integratie met andere systemen is te maken.

De nieuwe versie voorkomt meerdere log-ins, vereenvoudigt trainingen voor dagelijkse activiteiten en biedt een nieuwe visualisatie van de gegevens, zodat de rapportages overzichtelijker worden weergegeven. Dankzij InfraStruxure Energy Efficiency kan aan de hand van pue-data uitgerekend worden hoeveel energie wordt gebruikt door it-apparatuur ten opzichte van de totale energieconsumptie in het gebouw. Via een webgebaseerd dashboard is tot op subsysteem-niveau te bekijken wat het effectieve energiegebruik is. InfraStruxure Mobile 6.0 biedt de mogelijkheid om via draadloze netwerken het datacenter te beheren en zorgt voor een automatische synchronisatie van serverlocaties.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3297536). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.