Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Stabicad 8 legt de lat hoger

 

Op de Installatie Vakdagen (8-10 september 2009) kunnen cad-tekenaars kennis maken met de nieuwste versie van Stabiplans Stabicad. Versie 8 is voorzien van alle functionaliteit die de W-installateur nodig heeft om projecten te beheren en installaties te ontwerpen, wijzigen en presenteren.

Met de Stabicad 8 van Stabiplan blijven de belangrijkste doelen voor de gebruiker, goed en snel installaties ontwerpen en tekeningen uitwisselen met externe partijen, bechikbaar. Daarom zijn de tekeningen in standaard dwg-formaat en combineert Stabicad 8 teken- en beheerfunctionaliteit. Met Stabibase heeft de tekenaar één database voor alle relevante projectinformatie en uitwisseling met alle betrokkenen. Stabicad 8 zorgt voor tekensnelheid en via handige wijzigfuncties houdt de ontwerper deze snelheid vast in latere fases van het ontwerpproces.

Een voorbeeld daarvan is het tekenen met grips. Na een snelle enkellijns opzet en het toekennen van materiaal vanuit de up-to-date productdatabases, tekent Stabicad 8 het hele stelsel dubbellijns. Presentatie in isometrie of 3D is een kwestie van één druk op de knop. De rekenmodules van Stabicad 8 dimensioneren en controleren de lucht-, gas- en tapwatersystemen direct in de cad-tekening. Ook is informatie uit de tekening eenvoudig te koppelen aan andere bedrijfsprocessen zoals calculatie, werkvoorbereiding, prefab of facility management.

Met de Stabibase Web Viewer is de projectinformatie uit Stabibase beschikbaar via een browser. Zo kunnen projectleiders en gebouwbeheerders makkelijk tekeningen en andere projectdocumenten zoeken, viewen en printen. Ook rapportage van project- en tekeninginformatie of materiaalrapportage vanuit de tekening(en) zijn via Stabibase Web Server beschikbaar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2998174). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.