Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Linux-ondersteuning voor documentscanners

 

Kodak introduceert een open source-toepassing voor scannen met een Linux-besturingssysteem, Scantwain. Scantwain-functionaliteit biedt ondersteuning voor het dubbelzijdig scannen op scanners met automatische documentinvoer (ADF). Met deze introductie bouwt Kodak voort op zijn deelname aan het OpenUSB-project.

Met Scantwain is Kodak naar eigen zegge de eerste leverancier die alle geavanceerde Windows-scanmogelijkheden biedt voor Linux. De gebruikersinterface van de Twain-gegevensbron voor Linux biedt zelfs dezelfde look en functionaliteit als de Windows-versie. Als lid van de Twain Working Group heeft Kodak veel invloed gehad bij de totstandkoming van de nieuwe Twain 2.0-standaard voor de volledige ondersteuning van Linux-besturingssystemen.

De Twain 2.0-gegevensbron is volledig gericht op de internationale markt. De oplossing biedt ondersteuning in Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Braziliaans, Portugees, Nederlands, Russisch, Tsjechisch, Turks, Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees, Japans en Koreaans. Twain 2.0 heeft een gebruikersinterface voor het aansturen van de scanner. Hiermee kunnen klanten aangepaste oplossingen voor beeldverwerking maken en zo verschillende scantoepassingen in het netwerk creëren.

Kodak biedt ook een Sane-besturingsprogramma (Scanner access now easy) voor gebruikers die op zoek zijn naar uitwisselbaarheid met bestaande beeldverwerkingstoepassingen op basis van LIinux zoals Gimp (Gnu image manipulation program).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2942650). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×