Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SAS biedt integratie met R

 

SAS, specialist op het gebied van Business Analytics, biedt gebruikers meer keuzevrijheid in analytische methodes door een nieuwe interface naar R, de open source statistische analytics software. De integratie van SAS met R wordt opgenomen in SAS/IML Studio 3.2, dat gepland staat voor deze zomer.

Door gebruikers de gelegenheid te geven om R-code vanuit de SAS-omgeving aan te bieden hebben ontwikkelaars van statistische modellen meer opties om waardevolle informatie uit data te halen. Zij kunnen hierbij gebruik maken van de breedte aan methodes die al in SAS beschikbaar zijn, terwijl ze tegelijkertijd kunnen experimenteren met nieuwe methodes die nog niet in SAS geïmplementeerd zijn.

Met name op universiteiten en in onderzoeksomgevingen wordt voortdurend gewerkt aan nieuwe modellen en methodes voor statistische analyses. Door de koppeling met de open source omgeving van R zijn deze nieuwe modellen en methodes direct binnen SAS beschikbaar en kunnen onderzoekers, studenten en statistici beide systemen combineren.

De  visuele en wizard-gedreven interface van SAS maakt het mogelijk de uitgeprogrameerde R-routines eenvoudig uit te voeren. De interface maakt gebruik van het Windows-platform en laat gebruikers snel methodes in R toepassen, terwijl zij werken in SAS. SAS/IML gebruikers krijgen deze nieuwe mogelijkheden zonder dat daar extra kosten tegenover staan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2937960). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×