Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Lotusphere: Lotus Sametime 8.5 met online vergaderen

 

IBM heeft tijdens de jaarlijkse conferentie Lotusphere 2010 in Orlando een nieuwe versie aangekondigd van het programma IBM Lotus Sametime, met extra functies op het gebied van online vergaderingen.

Het softwarepakket Lotus Sametime 8.5 dat vanaf nu beschikbaar is, biedt gebruikers de mogelijkheid vanuit hun agenda met één muisklik online vergaderingen te beleggen of bij te wonen. Anderen kunnen eenvoudig worden uitgenodigd de vergadering bij te wonen door hun naam vanuit de contactenlijst naar de online vergadering te slepen. Deelnemers aan een vergadering kunnen eenvoudig bestanden met anderen delen door deze in de agenda naar de online vergadering te slepen.

Enkele grote IBM-klanten, waaronder multinationals als de Duitse geneesmiddelenfabrikant Merck, de Franse autobouwer PSA Peugeot Citroen en de Zweedse gereedschappenfabrikant Sandvik, hebben het programma inmiddels getest. Merck gebruikt Lotus Sametime al acht jaar. Versie 8.5 wil het bedrijf in het tweede kwartaal van 2010 uitrollen. 'We hopen daarmee verder te besparen op reiskosten en interne en externe cursussen en workshops', zegt zegt Thomas Eidenmueller van Merck. 'Met deze belangrijke upgrade willen wij het gebruik van online vergaderingen stimuleren en een verbinding leggen naar onze videoconferentie-systemen van Polycom.'

Vergaderkamer

De nieuwste versie van Lotus Sametime omvat online vergaderkamers die zijn beveiligd met een wachtwoord. Voorafgaand aan een vergadering kunnen documenten als de agenda en presentaties al in deze vergaderkamer worden klaargezet. Na afloop van de vergadering kunnen de stukken daar worden bewaard voor gebruik op een later tijdstip.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3227991). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.