Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SAS Text Analytics haalt waarde uit grote datavolumes

 

SAS, specialist op het gebied van business analytics, brengt een nieuwe versie uit van SAS Text Miner. De nieuwe versie is voorzien van een gepatenteerde 'rules generator' waarmee organisaties beter en sneller inzicht kunnen halen uit tekst en andere ongestructureerde data. Het handmatig indelen en analyseren van ongestructureerde tekst is kostbaar en tijdrovend. De nieuwe versie van SAS Text Miner automatiseert en versnelt dit.

De vraag naar dergelijke toepassingen groeit exponentieel, geheel in lijn met de enorme toename aan data waarmee organisaties op dit moment worden geconfronteerd. Veel organisaties gebruiken al predictive modeling om inzicht te verkrijgen uit de gestructureerde data in hun databases. Het is duidelijk dat de sterk groeiende hoeveelheid ongestructureerde data eveneens veel waardevolle additionele inzichten bevat, maar het handmatig indelen en analyseren van ongestructureerde tekst is kostbaar en tijdrovend. De nieuwe versie van SAS Text Miner helpt organisaties door dit vergaand te automatiseren en te versnellen.

Bronnen zoals blogs, newsfeeds en call centers produceren meer tekstuele gegevens dan ooit. SAS Text Miner’s nieuwe Rule Builder maakt gebruik van voorspellende en beschrijvende modellen voor het automatisch genereren van regels voor een betere classificatie van documenten. Deze regels kunnen direct worden gebruikt binnen SAS Enterprise Content Categorization om content in real-time in te delen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4571878). © Jaarbeurs IT Media.

?

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.