Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ErgoSensor-monitor voor gezonde werkhouding

 

Leverancier van ergonomische monitoren MMD introduceert de ErgoSensor Monitor. Deze monitor helpt gebruikers een gezondere werkhouding aan te nemen. De innovatieve Philips ErgoSensor-monitor is ‘s werelds eerste intelligente scherm dat advies geeft over de beste zithouding, volgens de leverancier zonder dat de suggesties irritant worden. Ook helpt de monitor vermoeide ogen, een zere nek of een pijnlijke rug te voorkomen.

De ErgoSensor van MMD houdt op drie manieren, via een processor die gekoppeld is aan een CMOS-sensor, toezicht op het welzijn van mensen. De technologie is volledig verwerkt in de monitor en heeft geen extra software nodig. Via geavanceerde algoritmes voor mens- en omgevingsinteractie, analyseert deze technologie beelden en tonen om vervolgens een melding op het scherm te maken.

De op maat gemaakte waarschuwingen voor optimaal comfort betreffen onder andere:
Afstand tot het scherm: De ErgoSensor meet de afstand tussen de ogen en de monitor en geeft suggesties zodat de gebruiker de afstand tot het scherm kan corrigeren.
Correcte houding: De ErgoSensor detecteert de hoek waarin het hoofd van de gebruiker zich bevindt en biedt advies over het verbeteren van de houding als deze gedurende langere tijd niet correct blijkt.
Pauzes voorstellen: De ErgoSensor herinnert gebruikers eraan om af en toe te pauzeren door de tijd te berekenen die mensen werkend achter het scherm doorbrengen.

De Philips ErgoSensor-monitor, werkt zowel aan gezonde werkplekken als aan een gezonde planeet met milieuvriendelijke technologie die de impact op het milieu vermindert. En dat is waar het bij de vierde functie om gaat, als de monitor kan detecteren waar een persoon zit weet de monitor ook wanneer er juist niemand aanwezig is. Daardoor kan de monitor automatisch het scherm dimmen zodra de gebruiker weggaat, bijvoorbeeld vanwege een melding op het scherm om een koffiepauze te nemen! Dit maakt deze monitor buitengewoon energiezuinig. Er kan volgens de leverancier tot wel 80 procent worden bespaard op het energieverbruik, simpelweg doordat de monitor aanvoelt wanneer hij weer ingeschakeld moet worden. Om nog meer stroom te besparen kunnen gebruikers eenvoudig de 0 watt-schakelaar omzetten aan de achterkant van het scherm. Deze schakelt de voeding volledig uit om de CO2-uitstoot nog verder te verlagen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4480501). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×