Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Release 2 van Oracle Database 11g beschikbaar

 

Oracle

Oracle introduceert de nieuwste versie van haar database. Oracle Database 11g Release 2 ondersteunt organisaties bij het bedrijfsbreed toegankelijk maken van betere informatie tegen lagere kosten. Hierdoor neemt volgens de leverancier de kwaliteit van dienstverlening toe.

Oracles Database 11g is met Release 2 op verschillende punten verbeterd, waaronder grid consolidatietoepassingen, compressie- en partitioning-mogelijkheden, storage management en query performance. Tevens zijn er nieuwe functionaliteiten toegevoegd zoals Oracle RAC One Node en Edition-based Redefinition.

Het belangrijkste doel van het ontwikkelen van Oracle Database 11g Release 2 was het omlaag brengen van de kosten. Daarin zegt de ontwikkelaar geslaagd te zijn. De serverkosten zijn met de factor vijf naar beneden gebracht keer en opslagkosten zouden tot vier keer lager ligen. Daarnaast is men erin geslaagd redundantie te elimineren, prestaties van datawarehouses te optimaliseren en de DBA-activiteit te verhogen.

De nieuwe functionaliteit Oracle RAC One Node is een database optie waarmee gebruikers eenvoudiger bedrijfskritische databaseomgevingen op een grid kunnen consolideren. Oracle Real Application Clusters zorgt daarbij voor redundantie en beschikbaarheid. Edition-based Redefinition helpt bebruikers bij het online upgraden van database applicacties. Hiermee verdwijnt de noodzaak voor gescheiden upgradeomgevingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3043220). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.