Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Besturingssysteem Fedora 11 beschikbaar

 

Het Fedora Project, een door Red Hat gesponsord en door de community ondersteund opensourceproject, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van de nieuwste gratis versie, Fedora 11. Deze versie omvat de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van software management en geluidsweergave en bezit verbeterde virtualisatiecomponenten. Tevens wordt vandaag de Fedora Community, een bèta portaalproject geïntroduceerd.

In het nieuwe besturingssysteem Fedora 11 zijn substantiële verbeteringen aangebracht op het gebied van virtualisatie. Dit behelst onder andere een verbeterde interactieve console, een herontworpen virtuele machine guest creation wizard en betere beveiliging met SELinux support voor guests. Tevens is er een aantal desktopverbeteringen aangebracht zoals automatisch lettertype en content handler installatie door het gebruik van Packagekit, betere fingerprint reader ondersteuning, en een verbeterd input method system voor het ondersteunen van internationaal taalgebruik.

De fundamenten van de kernel mode setting feature van Fedora 11 zijn voltooid als een deel van Fedora 10. Deze versie ondersteunt een kleine groep ATI Radeon-gebaseerde videokaarten. Deze eigenschap is ontworpen om de boottijden te verkorten en een duidelijkere interface te presenteren. Bovendien ondersteunt de nieuwe versie een bredere range ATI-kaarten evenals veel Intel- en Nvidia-kaarten. Het ext4-bestandssysteem en MinGW cross compilation system zijn nieuw in Fedora 11.

Naast deze nieuwe versie is de première van de bètatest van de Fedora Community, een portaalproject dat poogt de interface te stroomlijnen die de Fedoraleden gebruiken om code bij te dragen en met de gemeenschap te communiceren. Het portaal wordt gekenmerkt door een gebruikersvriendelijk, klantgericht dashboard dat bijdragen, gesprekken en updates in een eenvoudige grafische interface laat beheren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3014834). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.