Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

NetIQ breidt automatisering ICT-processen uit

 

NetIQ breidt zijn mogelijkheden voor het automatiseren van ict-processen uit met nieuwe Aegis-adapters. Aegis is door NetIQ ontwikkeld vanuit een procesgeörienteerd perspectief en reduceert met Run Book Automation (RBA) de tijd die de it-operationsafdeling besteedt aan het handmatig uitvoeren van taken.

Tevens is Aegis een breed it-automatiseringsplatform dat ondersteuning biedt voor de adoptie en implementatie van ITIL-processen. Om it-processen te automatiseren en de bestaande technologie-investeringen bij organisaties te benutten, is Aegis te integreren met de NetIQ systeem- en securitymanagement producten en andere third-party oplossingen, zoals BMC Remedy en nu ook EMC SMARTS en SCOM. Dit leidt tot een betere integratie van multivendor management tools en een betere beheersing van de kosten,aldus NetIQ. 

Organisaties die werken met EMC SMARTS kunnen nu eenvoudig it-processen automatiseren met NetIQ Aegis. Nu kan de it-afdeling niet alleen de systeemstatus monitoren, maar ook processen vereenvoudigen met de koppeling van NetIQ Aegis en EMC SMARTS. Handmatige, routinematige en veelvoorkomende beheertaken zijn hierdoor niet meer nodig. Met de NetIQ Aegis SCOM adapter kunnen IT-organisaties met behulp van Operations Manager, data integreren van tools die niet afkomstig zijn van Microsoft en Configuration Management Databases (CMDBs) om event management mogelijkheden uit te breiden. Dit resulteert in event correlatie over alle platformen, het isoleren van problemen, escalatie volgens hiërarchische structuren, overzicht van goedkeuringen en het automatisch oplossen van events, aldus NetIQ 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2972480). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×