Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SAS stuurt met SSM op duurzaamheid

 

SAS, specialist in business analytics, breidt de functionaliteit van SAS for Sustainability Management verder uit. Organisaties kunnen met SAS for Sustainability Management proactief strategieën ontwikkelen voor het neerzetten van een duurzaam beleid, rekening houdend met zowel economische, ecologische als ook sociale factoren.

Met de nieuwe functionaliteit binnen SAS Sustainability Management kunnen organisaties voortaan ook de indirecte uitstoot van broeikasgassen meten en evalueren in hun gehele leveranciersketen. Deze ketencontrole, bekend onder de naam 'Scope 3', vormt een nieuwe uitdaging voor bedrijven omdat zij hiermee niet alleen hun directe maar ook hun indirecte uitstoot van broeikasgassen in kaart moeten brengen. Tegelijkertijd met de uitgebreide functionaliteit voegt SAS een quickstart-mogelijkheid toe, zodat organisaties snel en eenvoudig SAS Sustainability Management kunnen implementeren.

SAS for Sustainability Management is gebaseerd op het SAS Business Analytics Framework en past het Global Reporting Initiative framework toe. Hiermee kunnen organisaties rapporteren over de drie belangrijkste bottom line indicatoren op het gebied van duurzaamheid: milieu, economie en de sociale factor. Met de voorspellende kracht van SAS for Sustainability Management worden strategieën gevalideerd, causale verbanden blootgelegd en voorspellende, innovatieve scenario's voor verbetering geschetst.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2948265). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×