Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Communicatiebeheer met Alcatel-Lucent

 

Alcatel-Lucent introduceert Rich Communications Manager (RCM). Het platform biedt verschillende innovatieve mogelijkheden waaronder web-messaging. Dit past bij de strategie van Alcatel-Lucent om de mogelijkheden van netwerkomgevingen te combineren met de nieuwe communicatieservices van het web, zoals Web 2.0- en Web 3.0-toepassingen.

De Rich Communications Manager (RCM) van Alcatel-Lucent maakt gebruik van open source-technologie. Daarmee zijn nieuwe diensten op het gebied van communicatie, sociale netwerken, content en commerciële diensten snel te ontwikkelen en toe te voegen.

Dankzij Rich Communications Manager hoeven gebruikers zich niet meer via verschillende log-ins bij allerlei uiteenlopende messaging-applicaties en verschillende netwerken aan te melden. Via een online webinterface kan een gebruiker al zijn communicatiebehoeften invullen. Voicemails, faxen, mms- en sms-berichten en e-mails komen samen in de webportal en zijn van daaruit te ontsluiten. Ook biedt de portal een adresboek en is voicemail van andere leveranciers te gebruiken.
Met RCM voor messaging en communicatie naar vaste, mobiele en ip-apparaten kunnen gebruikers video's, foto's en tekst uitwisselen, maar ook beschikken over adressenboeken en agendafuncties. Deze informatie kunnen ze ook via drag and drop combineren met hun uitgaande en inkomende berichten. Daarnaast is het mogelijk een voicemail in tekst op te slaan en na te lezen met de ‘voice-to-text'-optie. Met één herkenbare en gebruiksvriendelijke interface maakt de portal dus alle mobiele- en pc-communicatie via één kanaal inzichtelijk.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2943400). © Jaarbeurs IT Media.

?

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.