Managed hosting door True

Hoogheemraadschap Rijnland besteedt datacommunicatieinfrastructuur uit

Case study

 

Waterschappen zijn voor de uitvoering van hun taken steeds meer afhankelijk van geavanceerde datacommunicatietechnologie. Deels omdat ICT een sterke ontwikkeling door richting centralisatie doormaakt. Deels ook omdat het ontsluiten van informatie via mobiele netwerken een steeds belangrijkere rol speelt. “Het uitbesteden van de gehele datacommunicatieinfrastructuur was de aanleiding om een externe partner te zoeken. Het totaalconcept van XB overtuigde”, aldus Jacques Hoeijenbos, Hoofd Informatievoorziening & Automatisering (I&A) van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Waterschappen zijn de oudste overheidsvorm van Nederland. Zij zijn verantwoordelijk voor de aloude strijd tegen het water: het in orde houden van de dijken en het polderpeil. In de jaren zeventig jaren is er een belangrijke taak bijgekomen: het schoonmaken van het rioolwater en het teruglozen van schoongemaakt rioolwater in het  oppervlaktewater.

Hoeijenbos geeft aan dat door fusies tussen waterschappen en toename van taken voor het Hoogheemraadschap de schaalbaarheid en de bedrijfszekerheid van het netwerk een punt van betekenis is. "Door de verdieping en verbreding van taken is het Hoogheemraadschap een sterk groeiende organisatie. Dat vergt een grote inspanning van ICT. Door uitbesteding aan XB, wordt de groei qua capaciteit en aantal locaties opgevangen en kan I&A zich richten op het verder verbeteren van de interne dienstverlening." Er is een toename van zware content op het netwerk. Bovendien zijn mobiele toepassingen steeds belangrijker. Dat is te wijten aan het gebruik van internet, intranet, foto's van situaties ter plaatse bij calamiteiten en vanwege de vele data die Geografische Informatie Systemen (GIS) produceren."

"Onze ervaringen met XB zijn zeer positief", geeft Hoeijenbos aan. "De dienstverlening van XB is opgebouwd uit flexibele componenten. Een belangrijk onderscheid ten opzichte van andere leveranciers. XB kan in onze behoefte mee groeien." Of dat nu groei in capaciteit is, of in nieuwe technologieën zoals Voice Over IP (VoIP) of Secure Mobile Access. Uitbesteding aan XB voorkomt dat dit tot onverwachte meerkosten leidt."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2190904). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×