Managed hosting door True

Case Mobility: Digitaal het bos in

 

Toezichthouders in Gelderland rapporteren overtredingen direct via hun pda. Zij kunnen een melding zo nodig completeren met digitale foto's en geografische coördinaten.

De Provincie Gelderland gebruikt mobiele technologie om ruim dertig organisaties te laten samenwerken. De 150 toezichthouders en opsporingsambtenaren van onder andere gemeenten, provincie, waterschap en inspecties krijgen een Mobile Messenger van Hewlett-Packard. Het project heet ‘Buiten Beter' en ging onlangs van start op de Veluwe. Tijdens een pilot werd al geconstateerd dat de dekking van mobiele netwerken in het natuurgebied beperkt is. Een oplossing werd gevonden in een hybride model van offline en online werken. De pda-programmatuur is zelfherstellend, wat wil zeggen dat het automatisch backups maakt en initialiseert. Zaken als gebruikersbeheer, apparaatbeheer en beveiliging worden centraal geregeld.

Projectleider Ton Wassink: "Vroeger maakte een boswachter melding van een vervuilde sloot met een schetsje op papier, misschien een foto en dan moest hij maar zien dat het bij de juiste instantie kwam. Nu kan dat in één apparaat. De toezichthouder maakt een foto van wat hij aantreft en voert de melding in. Omdat het apparaat een gps-functie heeft, wordt ook de locatie opgeslagen. De gegevens worden naar de centrale database verstuurd en komen automatisch bij de juiste instantie terecht. Snel en eenvoudig. Dankzij deze oplossing zijn alle toezichthouders elkaars oren en ogen."

Verder surfen?

Kijk voor meer informatie op de sites van HP en Yucat

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1852411). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×