Managed hosting door True

Management en gebruiker dwingen IT'er in spagaat

 

De systeem-ontwikkelafdelingen van grote IT-gebruikers liggen in spagaat. Het algemeen management stelt plafonds vast terwijl gebruikers steeds meer willen. IT-managers moeten zich niet in deze rol laten drukken. Dit concluderen top-automatiseerders tijdens een rondetafel-discussie over hun afdeling.

De systeem-ontwikkelafdeling bevindt zich in een onmogelijke positie. Eindgebruikers weten wat ze met informatietechnologie willen en bestoken ontwikkelafdelingen met verzoeken om nieuwe toepassingen. Het algemeen management stelt IT-afdelingen verantwoordelijk voor beheersing van de automatiseringsbudgetten. In de praktijk betekent dit dat budgetten vaak overschreden worden, terwijl eindgebruikers nog niet tevreden zijn.
Dit zeggen zeven IT-managers; zij waren op uitnodiging van KPMG Management Consulting bijeen om de thema's op hun vakgebied te bespreken. Om uit deze impasse te geraken moeten eindgebruikers verantwoordelijk worden voor IT-projecten. De rol van automatiseerders moet zich beperken tot die van kritisch toezichthouden, om te voorkomen dat het onmogelijke wordt gevraagd.
De IT-managers pleiten voor het invoeren van benchmarking omdat veel gebruikers er niet in slagen een goede kosten/baten-analyse te maken van nieuwe projecten. Tevens wijzen zij er op dat acceptatie van nieuwe systemen in de praktijk evenzeer afhankelijk is van verwachtingen die zijn gewekt. In de opstartfase is het dan ook van het grootste belang dat automatiseerders met beide benen op de grond blijven staan. MP

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1359787). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×