Managed hosting door True

Snelle implementatie van SAP onmogelijk

 

Een snelle implementatie van Sap bij grote, internationaal werkende bedrijven is onmogelijk. Dat is de ervaring van Alliedsignal Sogefi Aftermarket Europe, producent van componenten voor de machinebouw, de luchtvaart en de automobielbranche in Europa.

Alliedsignal koos in 1996 voor de vervanging van honderden systemen door Sap R/3. Voor de implementatie werd de hulp ingeroepen van Deloitte & Touche Consulting Group/ICS. Zij beschikt ondermeer over een zogeheten Fasttrack-methodologie, waarmee opdrachtgevers door diverse implementatiefases worden geleid. De consultancyfirma heeft elders de implementatie van Sap R/3 in de nieuwe fabriek van Tulip Computers begeleid.
De insteek van Alliedsignal was dat de overgang naar Sap de continuïteit van de bedrijfsvoering niet in gevaar mocht brengen. Zonodig moest teruggevallen kunnen worden op de oude legacy-systemen. In januari dit jaar namen vestigingen in Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland de eerste Sap-modules in gebruik. Naar verwachting zullen in de loop van 1998 de laatste delen worden opgeleverd. In totaal heeft het project dan twee jaar geduurd. Al met al een ingrijpend proces waarbij een geheel andere manier van werken is geïntroduceerd, aldus Alliedsignal. Volgens de producent kan Sap R/3 alleen snel worden opgeleverd bij kleinschalige ondernemingen, waarbij de bedrijfsprocessen onaangetast blijven. RS

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1352861). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×